Algemeen (0317) 619 016
Showroom (0317) 618 390

Toiletten

Wandhangende toiletten

Veelal wordt er gekozen voor een wandhangend toilet. Aangezien de toiletruimtes in Nederland veelal niet groot zijn is een ruimte besparend toilet interessant. Wij hebben dan ook al verkorte diepspoel wandcloset die slechts een voorsprong van 45 cm hebben.

Als het mogelijk is om een inbouwreservoir compact in te bouwen, is het mogelijk om deze afgetegeld en wel met een voorsprong van 15 cm te realiseren. Kortom, is het voorgaande mogelijk, dan betekend dit dat u met een kort toilet van 45 cm slechts een totale voorsprong van 60 cm heeft

Diepspoel en vlakspoel toiletten

Het voordeel van een diepspoel toilet is dat de fecaliën (uitwerpselen) beter wegspoelen, minder reukoverlast ontstaat en dat deze toiletten minder lang zijn. Het voordeel van een vlakspoel toilet is eigenlijk vooral medisch en daardoor niet onbelangrijk. Bij een vlakspoel toilet is het mogelijk om ontlasting te beoordelen, misschien een raar verhaal, maar dit kan essentieel zijn voor de gezondheid.

Toiletruimte_10

Toto_douchezitting

Softclose, quickrelease, hygiëne en onderhoudsgemak
Vindt u het prettig dat uw toiletzitting zachtjes sluit en niet met een smak dicht kan vallen, of dat u uw zitting bij het schoonmaken eenvoudig kunt verwijderen en weer terugplaatsen. Door te kiezen voor een luxe zitting met softclose en quickrelease is dat allemaal mogelijk.

Keratect en CeramicPlus zijn voorbeelden van een specifieke procedé die een vrijwel poriënvrije glazuurlaag realiseren. Dit maakt het mogelijk om uw keramiek prettiger en eenvoudiger schoon te houden. Naast het feit dat minder onderhoud nodig is, bespaart het ook schoonmaakmiddelen en bent u dus vriendelijker voor het millieu.

Toto Tornado Flush

Unique is het toilet van de Japanse Fabrikant Toto waarbij een Tornado Flush (de binnenzijde en de spoeling is totaal anders dan de toiletten zoals wij ze kennen) in combinatie met de zeer gladde behandelde glazuurlaag ervoor zorgt dat strepen achterlaten vrijwel tot de verledentijd behoort.

De voordelen zijn naast praktisch met name ook hygiënisch. Door de Tornado Flush ontstaat er namelijk ook geen verneveling van urine zodat de verspreiding van bacteriën en mogelijk vergelen van zittingen voorkomen wordt. Het Toto toilet kan overigens gewoon aan een inbouwreservoir gemonteerd worden.

Wilt u het toilet in werking zien, wij tonen het u graag in onze badkamer showroom in regio Nederland.

Toto is in 1917 opgericht en bedient al jaren grote delen van de wereld met hun luxe sanitair en start nu ook met de leveringen aan Europa.

Toto_backtowall

DoucheWC8000

Indische douche, bidetzitting & douche wc’s

Een bidet zitting zorgt ervoor dat u met warmwater wordt gereinigd en droog geföhnd. Het voordeel is dat het veel hygiënischer is dan papier. De vele huidplooien worden zo optimaal gereinigd en het geeft een zeer fris gevoel.

Door de toename in internationaal reizen ontdekt men meer en meer het comfort van de ook wel genoemde Indische douche. Naast speciale douche zittingen of complete douche wc’s realiseren wij ook toiletten met alleen een fraaie knijphanddouche al dan niet met mengwater. Het voordeel van de luxe zittingen of toiletten met een geïntegreerde douche die tevens drogen kan is duidelijk.

Geberit en Toto zijn fabrikanten van douche wc’s. Zo heeft Geberit de Aquaclean douchewc 4000 en de Douchewc 8000 tot en met Toto douche wc’s waarbij door middel van een programma en of afstandsbediening uw toilet douchet, droogt, reinigt maar waar bijvoorbeeld ook de zitting automatisch ophoog of omlaag kan.

Zie eu.toto.com

Inbouwreservoirs en spoelsystemen

In Nederland wordt veelal gewerkt met de inbouwreservoirs van Geberit, Grohe, Wisa, Viega, Burda etcetera. Belangrijk is dat er onderdelen vervangen kunnen worden. Het bedienpaneel is dan ook het serviceluik van het reservoir. Alle onderdelen in het reservoir dienen dan ook zonder sloopwerk aan de tegels uitgevoerd kunnen worden.

Bolero

Fecaliënvermaler (toiletten met een vermaler)

Niet altijd is er een voldoende groot riool beschikbaar of bevindt zich de gewenste toilet- of badruimte onder het maaiveld. Wij hebben een breed programma aan toiletten en producten die de u gewenste oplossing bieden. Zo kunt u een toiletvermaler bijvoorbeeld aansluiten op een 32 mm diameter riolering in plaats van op de gebruikelijke 110 mm afvoer. Deze toiletten hebben een grote pomp capaciteit en kunnen daardoor het afval water zowel omhoog als opzij wegpompen.

Varianten zijn er in staande en wandhangende vermaler toiletten, bijvoorbeeld de Sanicompact series van sfa Sanibroyeur. Ook zijn er vermaler pomp units waar naast een toilet tevens de wastafel, wasmachine e.d. op aangesloten kan worden, deze zijn bedoeld voor gebruik in bijvoorbeeld een kelder. Wilt u alleen water omhoog pompen, dan kunt u ook kiezen voor de Sanipomp.

Naast Sanibroyeur leveren wij ook Tecma en Grundfos.

Een wandcloset wordt in de meeste gevallen gemonteerd aan een inbouwreservoir. Deze reservoirs bieden u de keuze uit een grote of een waterbesparende kleinere spoeling. Bij montage kunt u tevens de gewenste hoogte bepalen zodat uw toilet een hogere zithoogte krijgt wat veelal comfortabeler gevonden wordt.

Bezoekadres

Achterbergsestraatweg 128
3911 CX Rhenen
 
Gratis parkeren

Openingstijden

maandag t/m vrijdag 08:30 - 17:30 uur
zaterdag 10:00 - 16:30 uur