Douches

Inloopdouches, douchen op de tegelvloer, al dan niet met een deur

Al jaren is de wens om te douchen op een tegelvloer aanzienlijk groter dan de keuze voor een douchebak.

Door gebruik te maken van een douchegoot kan u een fraai groot formaat vloertegel met een juist afschot richting de Easydrain laten plaatsen. U bent dan niet meer afhankelijk van maatvoeringen van douchebakken. U bepaalt zelf hoe royaal u uw douche wenst.

Royale inloopdouche

Royale inloopdouche

Naast bovengenoemde zijn zaken als onderhoud (schoonmaken) en zeker het algehele comfort zeer belangrijk. Uw badkamer speciaalzaak Wiesenekker Bad&Body in Rhenen, Amerongen, Leersum, Doorn, Zeist, Veenendaal, Bennekom, Wageningen, Oosterbeek, Arnhem, Tiel en de Betuwe zijn gespecialiseerd in badkamers met zwevende, kitloze maatwerk glazen douches. Voor diegene die nu een douchecabine hebben, komt het bekend voor dat cabines in veel gevallen randjes hebben en / of transparante strips die uiteindelijk naast veel werk niet meer schoon te maken zijn.

In onze badkamer toonzaal regio Veenendaal – Utrecht – Arnhem vindt u bijvoorbeeld standaard of maatwerk profielloze zwevende glazen inloopdouches, nisdeuren en complete cabines met een 8 mm glazen deur zonder profiel welke indien gewenst ook naar binnen kan draaien. Voordelen als comfort van schoonmaken, maar ook comfort van een royale ruimte en warm douchen spreken u zeker aan. Wij tonen u tevens graag dat onze cabines optimaal droog worden door onze ventilatie optimalisatie al dan niet in combinatie met een antikalk glas en / of life time behandeling.

De keuze van uw douche en badkamer

Uw keuze is ook afhankelijk van uw badkamer formaat en uw wensen op gebied van wastafel, dubbele wastafel, badmeubel, designradiator, vloerverwarming, toilet, douche-wc, bidet, stoomdouche, kastruimte, ga zo maar door.

 

 

 

 

 

 

 

Soms betekent dit dat u een compromis verkiest. Wat vindt u belangrijk, welke onderdelen zijn minder relevant. Wij adviseren u graag in onze 1200 m2 grote badkamer showroom welke zich in Rhenen in het midden van het land bevindt.

Douchen in bad / inloop douchebad

Armweger Twinline 1 inllop bad met deur

Artweger Twinline 1 inloop douche/bad met deur

Niet alle badkamers zijn even ruim en toch wilt u kunnen genieten van een royaal bad. In dit geval kan het zijn dat u besluit om te gaan douchen in uw bad. Een compromis, soms wel, maar dit hoeft niet. Wij adviseren u graag in het model en type bad wat u het meeste comfort kan bieden. Soms met een prachtige badwand, al dan niet wegklapbaar.

Ook tonen wij u graag de mogelijkheden in nieuwste inloopbaden, dit zijn baden met een glazen deur tot aan de onderzijde van het bad. In onze badkamer showroom tonen wij u bijvoorbeeld het Artweger Twinline I bad en het Twinline II bad. Beide zijn prachtige kwaliteitsbaden waarbij u het douchewater heerlijk binnenhoud en u toch kunt genieten van een royaal bad. Deze baden zijn leverbaar in 160, 170 en 180 cm. Het voordeel van een inloopbad is dat ze zeer weinig ruimte in beslag nemen, fraai zijn en ze uiteindelijk meer comfort bieden dan het traditionelere bad waar u over de badrand dient te stappen alvorens u kan douchen. Water lekt niet onder een badwand door en mocht u slechter te been zijn of onverhoeds slecht te been geraken dan kunt u uw badkamer blijven benutten. Naast Artweger hebben wij HSK Dobla in onze showroom, Kinedo Duo-Kindeo douche/badcombinatie, Duscholux en meer fabrikant oplossingen van inloop douche baden met een deur.

Heeft een inloop- /douchebad niet uw voorkeur en kiest u voor het douche-bad waar u over de hoge rand dient te stappen, overweegt dan eventueel om wel een doucheput net buiten uw bad te plaatsen. U kunt dan altijd op de rand van het bad gaan zitten en als het ware buiten het bad zittende te douchen. Het douchewater loopt dan in uw badkamervloer weg via de put of goot. Wel zo makkelijk als u om welke reden dan ook voor tijdelijk of langer niet meer in uw bad (over de badrand) zou kunnen stappen.

Welke douchekop past het beste bij u:

Inloopdouche met tegeldrain

Inloopdouche met tegeldrain

Regendouche, staafdouchekop, zijdouches, glijstangset, showerpipe, douchepanelen, inbouwkranen, thermostaat of mengkraan er komt wat op u af.

Momenteel zijn Hotbath, Axor, Geda en Vola inbouwkranen en showerpipes erg gewild. Een showerpipe is een combinatie van een thermostaatkraan met een vaste regendouchekop en een douchekop welke in hoogte verstelbaar is. Fraaier nog zijn de inbouwkranen, prachtig, voordelen welke wij u graag toelichten.

Heeft u een regendouche nodig ? Geen idee, de een is zielsgelukkig met de brede royale douche waardoor je heerlijk warm doucht. Een voordeel als je met meerdere onder de douche staat. De ander geeft de voorkeur aan een handdouche met keuze in straalsoorten, een lekkere harde straal of soms juist die champagne straal zoals u wellicht kent van bij de kapper.

Water- en energie besparen:

De warmwater capaciteit van uw cv-ketel is relevant. CW 4 is een warmwater comfortklasse die de meeste regendouches nodig hebben. Een cv-ketel die ongeveer 12 liter warm water van ongeveer 38 graden kan geven is een goede start.

Dan rest natuurlijk de vraag: “dat kost ook meer water en meer gas”, Tja dat klopt. In het kader van duurzaam en spaarzaam is het ook begrijpelijk dat u juist voor de waterbesparende handdouche gaat met een verbruik van 3,5 liter per minuut, dat scheelt nogal.

Comfort verhogende en prachtige duurzame oplossingen hebben wij voor u op gebied van water en gasbesparing, bijvoorbeeld met de Hamwells E-shower en de Upfall shower. Beide hebben een systeem van eerst douchen en schoon worden, waarbij u vervolgens het water kunt laten recyclen (rondpompen). In deze gevallen komt er slecht 1,5 liter water per minuut bij en het overige douchewater wordt gefilterd en gezuiverd met een ozonater.

Wat uw wensen zijn, welk product u kiest, wij gaan u hiermee helpen.

Sunshower

Zie bij assortiment stoomdouches en Sunshowers !

Hoe houdt u uw douche als nieuw:

Nadat u uw keuzes gemaakt heeft, uw nieuwe badkamer compleet naar wenst geplaatst en opgeleverd is, begint het echte leven van uw nieuwe badkamer.

Uw nieuwe trots wordt dagelijks belopen en huid- en zeepresten alsmede kalk geven elke keer weer een aanslag op de schoonheid en glans van uw tegels, voegen, glas, chrome of rvs kranen.

 

 

 

 

 

Wij adviseren u na het douchen zowel het glas als de tegels en kranen af te spoelen met koud water. U verwijdert hiermee de vettigheid van huid- en zeepresten. Als u hierna tevens met een trekkertje de tegels en het glas droog trekt en of items afdroogt, dan voorkomt u dat kalk zich kan gaat hechten. Natuurlijk weten wij dat niet iedereen dit wil of doet, maar het doet uw badkamer wel goed.

Waterafstotende tegels en glas bestaan, puur onderhoudsgemak. Het zorgt ervoor dat u bij de periodieke schoonmaakbeurt van uw badkamer extra gemak heeft met schoonmaken, het zorgt er niet voor dat kalk, zeep e.d. kansloos is, helaas. Wij geven u graag advies in de mogelijkheden … denk ook is aan een waterontharder.

Bezoekadres

Achterbergsestraatweg 128
3911 CX Rhenen

Gratis parkeren – twee verdiepingen – traplift aanwezig

Openingstijden

Onze badkamer showroom is zonder afspraak te bezoeken.

Voor een adviesgesprek is het wel nodig om een afspraak met ons te maken.

ma- t/m vrijdag*09:00 – 17:00 uur
zaterdag10:00 – 16:00 uur
zondaggesloten

*alleen op werkdagen lunchpauze en tussen 12:30 – 13:00 uur gesloten

Wiesenekker Badkamerconcepten
4.8
Gebaseerd op 4 beoordelingen
powered by Google
Yvette Boom
Yvette Boom
19:23 12 Jan 19
Goede informatie. En er wordt meegedacht met wat het totaal plaatje moet worden.
Hendrik Van Der Horst
Hendrik Van Der Horst
11:54 27 Dec 18
Goede kwaliteit van arbeid
Ton Troost
Ton Troost
16:23 19 Feb 18
Uitstekende begeleiding naar wat je uiteindelijk wil hebben
Leopold Pleijsier
Leopold Pleijsier
16:21 13 Nov 17
Top bedrijf!
Bekijk alle beoordelingen
js_loader

Bezoekadres

Achterbergsestraatweg 128
3911 CX Rhenen

gratis parkeren