Vrijstaande baden, inbouwbaden, inloop baden met deur en jacuzzi’s

IMG_6159

Gietijzeren bad

Een bad is een toevoeging voor uw badkamer, zowel kinderen als volwassenen genieten van een warm bad. Over het algemeen heerst er in Nederland een sterke voorkeur voor douchen. Je ziet dan ook veelal dat als het bad niet veel gebruikt wordt en het de ruimte van de douche ten goede komt, het bad verdwijnt.

Toch is er gelukkig een grote groep die wel genieten kan van een bad. Genieten van een heerlijk bad kan ook ontstaan doordat u nu met plezier langer in uw nieuwe badkamer vertoeft, of omdat de kinderen groter worden of het huis uit zijn. Mogelijk neemt u meer tijd om zelf is lekker te ontspannen. Voorgaande is ook een argument om goed te overwegen wanneer u besluit geen bad meer in uw badkamer in te plannen. Een badkamer gaat lang mee en dan veranderen uw wensen en situatie wellicht ook.

Belangrijk is dan ook dat het bad wat uw voorkeur heeft voldoet aan uw eisen. Wilt u lezen in bad, wilt u juist volledig met uw schouders onder water kunnen, of mag het wat u betreft allemaal best kleiner zijn. Ook als u veel langer of juist kleiner bent dan uw partner dan is het afstemmen van de juiste lengte een onderwerp.

Vormen, formaten en materialen

Veenendaal 07-05-2014 Project Marco van Veldhuizen, architect, tbv Excellent Leven & Wonen. Foto Rapha‘l Drent, Tiel.

Solid Surface, vrijstaand bad

De meest voorkomende baden zijn van acryl (kunststof). Of u nu een vrijstaand solid surface bad, een strak rechthoekig bad, design bad, hoekbad, afgeschuind bad, een bad met deur, een douchebad, een recht bad met ovale vorm, of een ovaal bad overweegt, wij tonen u de modellen en verschillende materialen en mogelijkheden in onze showroom. Ook op gebied van probleemoplossers, zoals kleine a-symmetrische of maatwerk baden.

Verschillen in kwaliteit en uitstraling zijn er uiteraard, een acryl bad wordt bijvoorbeeld vacuüm getrokken, dus juist in de rondingen wordt het materiaal dan dunner. Tussen de acryl baden onderling zijn verschillen, zo geven bepaalde fabrikanten beduidend meer aandacht aan het product met als gevolg een strakker en duurzamer eindresultaat.

Wij tonen u in onze badkamer showroom regio Veenendaal vele varianten in materialen; plaatstaal, hardsteen, acryl, corian, gietijzer, solid-surface en meer.

Stalen baden van bijvoorbeeld Bette of Kaldewei zijn van hoge kwaliteit en in uiteenlopende vormen leverbaar. Het voordeel van plaatstaal is dat de diepte van de kleur dankzij het emaille zeer fraai is. Het emaille is tegenwoordig zo goed dat u niet bang hoeft te zijn voor krassen. In stalen baden zit nauwelijks beweging wat een voordeel is voor de hechting van kit. Dat een plaatstalen bad sneller afkoelt dan een acryl bad is nauwelijks merkbaar. De meeste warmte verliest een bad namelijk door de oppervlakte en dat heeft niets met het materiaal te maken.

Bodemmaat en diepte

Als u een bad zoekt, let dan op de bodemmaat en de diepte van het bad. Een bad van 170 cm kan comfortabeler en meer ruimte bieden dan een bad van 180 cm. Kortom, de buiten afmetingen van een bad zijn niet bepalend of het lig-gedeelte werkelijk royaler is.

Massage baden, whirlpools, wellness en jacuzzi’s

loungepool_850_large-e1444650778260Een massage bad met een hydrosysteem, zij-jets, rugjets en / of voetenjets zorgen ervoor dat u bloedsomloop gestimuleerd wordt. Krachtige waterstralen komen uit de zijwand van het bad en kunnen gericht worden op uw voeten, rug, armen benen en heupen.

U ervaart nu een massage die zeer aangenaam is voor uw lichaam, juist ook voor mensen die baat hebben bij een massage op therapeutische basis.

De whirlpool hydro is een gesloten systeem, het water wordt aangezogen en rondgepompt. Afhankelijk van de gekozen luxe in bediening is de kracht van de waterstraal te regelen door lucht toe te voegen of de pomp traploos te regelen.

U kunt uw systeem aanvullen met kleurtherapie. Naast het visuele effect, een fraaie kleur badwater zijn de kleuren ook positief voor uw stemming. Mensen zijn gevoelig voor kleur, derhalve activeert rood bijvoorbeeld de bloedcirculatie en zintuigen en verhoogt de fysieke energie en weerstand. Groen zorgt weer voor balans en kalmeert. Zonder de effecten van de andere kleuren te noemen, informeren wij u graag persoonlijk of kijkt u het is na op Wikipedia.

Bodemsysteem, Combi-systeem en Revive Ultimate Crosspool

Bubbelbad-Ladiva-Fam-deboer-940x510Het bovengenoemde hydro systeem waarbij uw lichaam door waterstralen gemasseerd wordt heeft een verkwikkend en verfrissend effect. U kunt echter ook kiezen om luchtjets in de bodem te laten plaatsen, of zelfs te combineren met een hydro-systeem (combi-systeem).Een bodemsysteem wordt ook wel spa systeem of air whirlpool genoemd.

Een air whirlpool geeft geen stevige massage en is duidelijk anders. Duizenden luchtbelletjes raken uw lichaam en is letterlijk een luchtige ervaring waarbij het badwater wordt verrijkt met zuurstof. Verkwikkend voor geest en lichaam, maar ook voor uw huid. Een spa syteem is heerlijk om langer in te vertoeven terwijl toch ook uw bloedsomloop gestimuleerd wordt.

De Crosspool is een systeem wat specifiek door Sealskin op de markt wordt gebracht. Het is een systeem met een 7 microjets in de rugsectie en 10 cross jets in de bodem. Uit de bodem jets komen massage waterstralen zoals we die kennen van het hydro systeem, al dan niet gecombineerd met lucht. Het is zo dat u dit bad kan gebruiken als een hydrosysteem, een air systeem en of een combi-systeem. Het verschil is dus dat de waterstraal en de luchtstraal elkaar kruisen en dit geeft een weldadige badsensatie.

Accessoires, badoliën en hygiëne

Accessoires als badvulcombinatie / multi-waste, hydroverwarming, tweepersoons rugsectie, serviceluik, kleurentherapie, reinigingssystemen en aqua naspoelsystemen; het is mogelijk. Wij nemen de mogelijkheden en voordelen van bepaalde opties graag met u door.

Onderhoud

Badkamer Westervoort IMG_0691Door een goed design en goed product te maken, blijft er nauwelijks badwater achter in de leidingen. Dit voorkomt bacterievorming en luchtjes. Met de automatische nablaasfunctie kan bijvoorbeeld het spa systeem drooggeblazen worden.

 

Een systeem waar water in rondgepompt wordt (hydro, combi en crosspool) kunt u automatisch reinigen door slechts een druk op de knop, of door zelf periodiek handmatig whirlpoolreiniger aan het water toe te voegen en het syteem enkele minuten aan te zetten. De leidingen onder en aan het bad worden dan gereinigd.

Wat betreft het gebruik van badoliën adviseren wij u niet zomaar alles in uw badwater te doen. Wij informeren u graag over de juiste oliën, dit ter voorkoming van verkleuringen of ongewenste aantasting.

Bezoekadres

Achterbergsestraatweg 128
3911 CX Rhenen

Gratis parkeren – twee verdiepingen – traplift aanwezig

Openingstijden

Onze badkamer showroom is zonder afspraak te bezoeken.

Voor een adviesgesprek is het wel nodig om een afspraak met ons te maken.

ma- t/m vrijdag*09:00 – 17:00 uur
zaterdag10:00 – 16:00 uur
zondaggesloten

*alleen op werkdagen lunchpauze en tussen 12:30 – 13:00 uur gesloten

Yvette Boom
Yvette Boom
19:23 12 Jan 19
Goede informatie. En er wordt meegedacht met wat het totaal plaatje moet worden.
Hendrik Van Der Horst
Hendrik Van Der Horst
11:54 27 Dec 18
Goede kwaliteit van arbeid
Ton Troost
Ton Troost
16:23 19 Feb 18
Uitstekende begeleiding naar wat je uiteindelijk wil hebben
Leopold Pleijsier
Leopold Pleijsier
16:21 13 Nov 17
Top bedrijf!
Bekijk alle beoordelingen
js_loader

Bezoekadres

Achterbergsestraatweg 128
3911 CX Rhenen

gratis parkeren